Google Hangouts Geçmiş Konuşmaları Devre Dışı Bırakmak

0
70

Teknoloji devi Google’ın son dönemlerde sohbet hizmeti Hangouts üzerinde hayli sıkı çalıştığı biliniyor. Hangouts daha önce yalnızca Google’ın sosyal ağ projesi olan Google+ üzerinde kullanılabiliyordu fakat daha sonra diğer hizmetler bünyesinde de kullanılabilen Google Talk’un yerini aldı. Hangouts şu anda Gmail ve Google+ arayüzünde aktif olarak kullanılabiliyor, aynı zamanda mobil cihazlarla da uyumlu. Hangouts üzerinde bir sohbete başlanıldığında mesajlar otomatik olarak geçmişe kaydediliyor, yani Hangouts aracılığıyla gerçekleştirdiğiniz sohbetlere daha sonradan erişebiliyorsunuz. Geçmişte yalnızca mesajlar tutulmuyor, görsel paylaşımı söz konusuysa bu içerikler de kayıt altına alınıyor. Hangouts hizmetinden yoğun şekilde faydalanan kullanıcılar 1000 fotoğraf paylaşımı limitine takılabiliyor. Bu limite ulaşıldığında fotoğraf gönderimine izin verilmiyor. Bu limit tek bir kullanıcı için geçerli, diğer kullanıcılara fotoğraf gönderimine devam edilebiliyor. Google’ın tek kullanıcı için geçerli olan 1000 fotoğraf limitine takılınması durumundaki tavsiyesi daha önce alınan fotoğrafların silinmesi veya Google Hangouts geçmişini devre dışı bırakmak yönünde. Google Hangouts geçmişini devre dışı bırakmak oldukça kolay.

Google-Hangouts

Google Hangouts Geçmişini Devre Dışı Bırakmak

Google Hangouts geçmişini elbette güvenlik gerekçeleriyle de devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Geçmişi devre dışı bırakma işleminin her kullanıcı için ayrıca yapılması gerektiğini unutmayın.

Google Hangouts geçmişini devre dışı bırakmak için Gmail’i açın ve Hangouts arayüzünde sohbet geçmişini kapatmak istediğiniz arkadaşınızı seçin. “Seçenekler” butonuna tıklayın. Karşınıza gelen ekranda “Hangout geçmişi” kutucuğundaki işaretlemeyi kaldırın ve “Kaydet” butonunu kullanın.

Google Hangouts Geçmişini Devre Dışı Bırakmak 1

Aynı işlemi Android işletim sistemli akıllı telefon veya tabletinizde de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için cihazınızdaki Hangouts uygulamasını çalıştırın sohbet geçmişinizi kapatmak istediğiniz arkadaşınızı seçin. Sağ üst bölmde yer alan “Seçenekler” butonuna dokunun ve “Geçmişi kapat” seçeneğini kullanın.

Google Hangouts Geçmişini Devre Dışı Bırakmak 2

Windowsum.Com

Kaynak: Windowsum.Com

CEVAP VER